Velkommen til nyhetsblogg fra Iutvikling!

På disse sidene legges det ut nyheter fra prosjekter og aktiviteter i nettverket, og nyheter fra Iutvikling bedrifter.

Gå til: www.iutvikling.no




onsdag 27. januar 2010

Millionavtale til Steinsvik!

Gjennom iutvikling, og spesielt prosjektet vi kaller "Synliggjøring av ledig produksjonskapasitet", har det oppstått nettopp det vi jobber for at skal skje mer av fremmover; konkrete samarbeid om større oppdrag. Steinsvik Production har nylig inngått en omfattende rammeavtale med en av sine beste og viktigste kunder innen oljesektoren, og fått aksept hos kunden for at del-leveranser kan gjøres av andre maskineringsbedrifter i Haugesundregionen; medlemmer av iutvikling.

Følgende bedrifter er godkjent: Delta Maskinering, Dreieservice, RH Maskinering og Sauda Maskinering. Alle som kjenner maskineringsbransjen vet at dette ikke er vanlig praksis – å samarbeide så tett med ”konkurrenter” virker utenkelig de fleste andre steder.

"Vi ser at å samarbeide med de andre gir oss muligheter vi ellers ikke ville kunne oppnå på samme måte", sier daglig leder i Steinsvik Production, Ingvar Steinsvik.

Med tanke på tidene vi er inn i er han ikke videre optimistisk på egen bransjes vegne i tiden fremover – spesielt ille ser det ut til å bli for de som leverer mye til skipsindustrien. Derfor er han glad for å ha flere ben å stå på, både med kunder i flere sektorer, og allierte i den stadig hardere kampen for å vinne nye oppdrag.

Denne avtalen, hvor vi har invitert flere til å delta, er bare et første skritt i at industribedrifter i Haugesundregionen samarbeider tettere, både om markedsmuligheter og effektiv drift.

Gjennom iutvikling har vi mulighet til å dele erfaringer og samarbeide om konkrete prosjekter. Det var gjennom et prosjekt i dette nettverket, hvor målet var å gjøre samarbeid mellom maskineringsbedrifter mer effektivt, at vi utviklet relasjoner som nå har resultert i denne rammeavtalen.

Isolert sett ville vi kanskje ha tjent mer på å prøve å få til en avtale kun for oss selv, men vi ser allerede nå at vi oftere blir invitert tilbake når de andre får oppdrag. Kundene våre vil tjene på samarbeidet vårt fordi vi kan tilby et større spekter av tjenester, vi sier sjeldnere nei og kan redusere bruk av overtid.

Steinsvik presiserer til slutt at samarbeidet til nå har fungert bra, og at alle bedriftene har bidratt og levert i henhold til avtalen. Han ser også frem til neste steg, som blir å evaluere prosessen sammen med de andre, standardisere avtaler bedriftene i mellom og legge planer for å vinne og effektivt utføre nye oppdrag.

Se også omtale på offshore.no (Millionavtale til Steinsvik), oilinfo.no (Steinsvik Production deler med konkurrentene) og artikkel i Moderne Produksjon (Sikrer rammeavtale for nettverksbedrifter)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar