Velkommen til nyhetsblogg fra Iutvikling!

På disse sidene legges det ut nyheter fra prosjekter og aktiviteter i nettverket, og nyheter fra Iutvikling bedrifter.

Gå til: www.iutvikling.no




mandag 25. januar 2010

Først fagsamling i Smart Energibruk!

17. april 2009

Med innvilget støtte på 1 million kroner fra Enova er iutvikling nå endelig i gang med Smart Energibruk prosjektet. Torsdag 16. april holdt vi første fagsamling, i lokalene til Haugaland Kraft. 8 bedrifter var representert på møtet – og tilbakemeldingene var klare; det er ingen grunn til å vente med å komme i gang med energieffektivisering!

Etter en gjennomgang av prosjektet slik det er tenkt gjennomført, og vilkårene fra Enova, kunne Frode Styve fra Eta Energi presentere flere eksempler fra industribedrifter som viste at mye kan gjøres. Og ofte med enkle grep. Styve viste også at å klare målet om å redusere energibruken med 20% (fra 1 GWh), kan for en bedrift med 5% resultatgrad tilsvare en årlig ordre på ca. 4 millioner kroner.

Haugaland Kraft gav en innføring i beregning av kostnader ved effekten bedriften tar ut, og ikke minst hvordan bedriften selv kan benytte nettverktøyet kundene deres har tilgjenglig, til å overvåke egen bruk. På den måten kan det med enkle grep kuttes kostnader – kun ved å planlegge bedre oppstart av utstyr, ovner og lignende.

iutvikling ønsker deltagerbedriftene lykke til med energijakten, og minner om at det fortsatt er anledning for flere å delta. Ta evt. kontakt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar