Velkommen til nyhetsblogg fra Iutvikling!

På disse sidene legges det ut nyheter fra prosjekter og aktiviteter i nettverket, og nyheter fra Iutvikling bedrifter.

Gå til: www.iutvikling.no




mandag 25. januar 2010

Veien til Lean!

28. august 2009

Fredag 28. august begynte flere av medlemsbedriftene våre dagen med frokostmøte hos Stillasgruppen på Vea. De oppmøtte fikk en innføring i hva Lean er, og det ble presentasjon av demonstrasjons-prosjektet ”Veien til Lean” som iutvikling nå starter opp. Målet med prosjektet er å gi medlemmene erfaring med hvordan Lean fungerer, og at hver enkelt medlem skal få et solid grunnlag for å ta stilling til om en ønsker å innføre dette i egen bedrift.

Fra venstre: Jørgen Sletten (Stillasgruppen), Kjell Sternhoff (Olaussens Metall), Odd G. Hagenberg (Olaussens Metall), Gudmund Grindhaug (Stillasgruppen), Leif Larsen (Håland og Karlson), Ole Egil Flotve (Industripartner Karmøy), Torvald Gundersen ( Polytec). Ikke på bildet: Tom Helgesen (Jmac), Torbjørn Engberg (Jmac) og Kjell Larsen (Iutvikling).

”Veien til Lean” blir et samarbeid mellom iutvikling, Stillasgruppen, Jmac Scandinavia, og Polytec. Mens Stillasgruppen skal innføre Lean over en periode på et halvt år, blir Jmac sin rolle å tilføre kompetanse og fungere som ”den spillende treneren” for bedriften. Polytec skal kvalitetssikre resultatene, og sammen med iutvikling bidra til at også de andre medlemmene i nettverket får følge prosjektet og etterprøve resultater underveis. Det vil blant annet legges opp til månedlige statusmøter for å gjøre prosessen så gjennomsiktig så mulig.

23. juni 2009

SINTEF - Vi vil ha 3-5 iutviklingmedlemmer med i LEAN nettverk!

iutvikling's medlemmer får nå muligheten til å delta i et EU-prosjekt (ERIP) sammen med SINTEF. Prosjektet har mål om å utvikle og teste lean manufacturing for SMBer. For bedriftene som deltar vil det kunne innebære blant annet;

·


Deltagelse på halvårlig undersøkelse om status i bedriften ("lean helsesjekk")

·


Eksperter fra SINTEF kan komme på besøk til bedriften for å kartlegge behov for forbedring og anbefale hvilke Lean teknikker som kan benyttes i bedriften.

·


Eksperter fra SINTEF kan hjelpe til med implementering av Lean teknikker for å gjennomføre endringer.

·


Invitasjon til Norske og Europeiske eksempelbedrifter for omvisning og undervisning.

Her gjelder første bedrift til mølla. Prosjektet koster kun bedriftens egeninnsats, og er en unik mulighet til å starte opp med Lean i din bedrift. Ta kontakt med iutvikling for mer informasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar