Velkommen til nyhetsblogg fra Iutvikling!

På disse sidene legges det ut nyheter fra prosjekter og aktiviteter i nettverket, og nyheter fra Iutvikling bedrifter.

Gå til: www.iutvikling.no




mandag 25. januar 2010

iutvikling med i ERIP

06. mars 2009

Hva er ERIP?

ERIP omhandler hovedsakelig to områder:

*

Lean manufacturing; effektivisering ved bruk av dette
*

Innovasjon gjennom samarbeid; i det norske nettverket og det europeiske nettverket

ERIP er et EU prosjekt der partnere blant annet i Norge, Sverige, England, Belgia og Nederland skal bygge sine egne nettverk. SINTEF er node for det norske nettverket og har invitert med iutvikling. Iutvikling har allerede opprettet god dialog med One NorthEast i Newcastle som er ”lead partner” i prosjektet.

En viktig forskjell fra andre lean-nettverk og seminarer er at ERIP er et forskningsbasert prosjekt. Det er et non-profit prosjekt der målet er å lære av hverandre, knytte kontakter og se muligheter gjennom det norske nettverket og det europeiske nettverket. Det er ingen forpliktelser knyttet til medlemskapet.

Fordeler ved å delta i ERIP

Følgende fordeler gis til deltagere i prosjektet:

*

Gratis medlemskap
*

Gratis nyhetsbrev; 3-4 brev årlig
*

Invitasjoner til seminarer og felles workshops arrangert av ERIP NORWAY og SMARTLOG
*

Invitasjoner til bedriftsbesøk og turer til andre ERIP NORWAY medlemmer
*

Invitasjoner til europeiske ERIP begivenheter

Det skal 3. juni arrangeres et seminar med tema Lean i Oslo i regi av SMARTLOG (www.smartlog.no). SMARTLOG er et tvillingnettverk til ERIP. Dette vil være gratis for ERIP medlemmer! Det kan også være aktuelt for ERIP å arrangere seminarer og workshops i Haugesund dersom vi i iutvikling viser interesse for det.

Gjennom nettverket vil det altså være mulig å knytte nye kontakter, både nasjonalt og internasjonalt, lære av hverandre og besøke bedrifter som har innført lean maunfacturing.

Dersom noen av medlemmene i ERIP nettverket ser mulighet for ulike prosjekter, enkeltvis eller i samarbeid, kan SINTEF med sin erfaring være behjelpelig med å få på plass forskningsprosjekter finansiert delvis av Norges Forskninsgråd. SINTEF har i mange år arbeidet med bedrifter for å innføre lean manufacturing.

Lean Manufacturing metodikk

I ERIP er det utviklet en metodikk for Lean manufacturing. NEPA er en slik metodikk utviklet i North Eastern England. Det skal også utvikles et tool kit som er mer tilpasset SMEer. Av bedrifter som har hatt suksess med lean manufacturing kan vi nevne Jotun, Hydro og Rec Sitech (Årets beste lean-bedrift 2008). Disse kommer blant annet på SMARTLOG seminaret 3. juni, og skal vise hvordan de har lyktes med å innføre lean manufacturing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar