Velkommen til nyhetsblogg fra Iutvikling!

På disse sidene legges det ut nyheter fra prosjekter og aktiviteter i nettverket, og nyheter fra Iutvikling bedrifter.

Gå til: www.iutvikling.no




mandag 25. januar 2010

iutvikling med høy aktivitet i 2009!

Fjoråret var for iutvikling preget av høy aktivitet. Aktiviteten har økt betraktelig siden oppstart, noe som også har vist igjen på bedriftenes agenda. Spesielt hyggelig er det at samarbeidet gjennom 2009 har skjedd i viktigere prosjekter.

Prosjektene og aktivitetene iutvikling jobber med går fortsatt under kategoriene marked, driftsforbedring og produksjonsteknologi. Her følger en oppsummering av det vi har hatt fokus på i året som gikk:

Marked
·

Gjennomført bli-kjent-møter hos medlemmene - hvor vertsbedriften tar opp en aktuell mulighet/utfordring.
·

Gjennomført en undersøkelse blant medlemmene for å avdekke relevante markedsarenaer for felles aktivitet.
·

Påbegynt arbeid for en felles strategi for innsalg og markedsføring mot store regionale aktører og prosjekter.

Driftsforbedring
·

Oppstart av ”Forum for HMS og Kvalitetsledere”, hvor målet er å øke og dele kompetanse deltagerne i mellom. Forumet har lagt grunnlag for et felles samarbeid/kurs som skal legge grunnlaget for ISO-sertifisering.
·

Oppstart av demonstrasjonsprosjektet ”Veien til Lean” – hvor en medlemsbedrift innfører Lean over 6 måneder, og øvrige iutviklingbedrifter inviteres til å følge prosessen.
·

Videreført prosjektet ”Smart Energibruk” hvor målet er at deltagerne samarbeider om å effektivisere energibruken med 20%.

Produksjonsteknologi
·

Prosjektet ”Synliggjøring av ledig produksjonskapasitet” har ført til ferdigstilling av portalen www.ewp.no, som skal bidra til effektivisering av kapasitetsutnyttelse mellom iutviklingbedrifter, og legge grunnlag for å ta på seg større oppdrag sammen. Prosjektet har også bidratt til et at 4 maskineringsbedrifter har samarbeidet om å påta seg et stort oppdrag.
·

Det er lagt grunnlag for oppstart av et prosjekt med formål om å samles om produktutvikling, ved å legge planer og jobbe mot finansieringskilder. Prosjektet forventes å komme i gang for fult i 2010.

Vi håper å kunne følge opp aktivitetsnivået i 2010; alltid med formålet å styrke konkurranseevnen til våre medlemmer - industribedrifter i Haugesundregionen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar