Velkommen til nyhetsblogg fra Iutvikling!

På disse sidene legges det ut nyheter fra prosjekter og aktiviteter i nettverket, og nyheter fra Iutvikling bedrifter.

Gå til: www.iutvikling.no




mandag 25. januar 2010

Forum for HMS og Kvalitetsleder hos Olaussens Metall

Hele 8 av våre medlemsbedrifter møtte opp da Olaussens Metall inviterte til Forum for HMS og Kvalitetsledere 10. september. Etter en omvisning og presentasjon delte bedriften av sine erfaringer fra sin prosess for å bli ISO-sertifisert.

Foto: Kjell Larsen. Fra venstre: Kjell A. Anderssen (foran) - Industripartner Karmøy, John Roald Lohne (bak) - Dreieservice, Brian Sjøen - Stillasgruppen, Arne Aarvik - HighComp, Leif Larsen - Håland & Karlson, Paul R. Engebretsen - Weldone.

Den viktigste lærdommen Olaussens har gjort seg er at det ikke holder at andre skriver ned og dokumenterer, men en må selv delta i prosessen og sørge for at informasjonen kommer ut til de ansatte.

Svein Sjøen, HMS leder ved Marine Aluminium, bidrog med gjennomgang av selve standarden. En plass å begynne er å kjøpe standarden, bestille et enkelt HMS-system og for all del - tenk enkelt når en utarbeider dokumentasjonen. - Skal en lykkes er det dessuten avgjørende med forankring hos ledelsen, presiserer Sjøen.

Ettersom flere av deltagerne i dette møte, og i flere i oppstartsmøtet, nå ønsker å starte et løp mot ISO-sertifisering jobber iutvikling med å lage et program for dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar