Velkommen til nyhetsblogg fra Iutvikling!

På disse sidene legges det ut nyheter fra prosjekter og aktiviteter i nettverket, og nyheter fra Iutvikling bedrifter.

Gå til: www.iutvikling.no




tirsdag 2. februar 2010

Veien til Lean - Status Halveis!

Fredag 22. Januar inviterte iutvikling og Stillasgruppen til statusmøte i prosjektet Veien til Lean. 5 av våre medlemsbedrifter deltok og fikk høre om erfaringene som Stillasgruppen har gjort seg halvveis i prosjektet. De har vært gjennom 3 blokker siden oppstart, med blant annet Systematisk Problemløsing og Orden og Vedlikehold (5S) som tema.


Foto: Kjell Larsen. Fra venstre: Jørgen Sletten (Stillasgruppen), Leif Larsen (Håland og Karlson AS), Ole Egil Flotve (Industripartner Karmøy), Inger Moe Gauden (Stillasgruppen)

I møtet ble det en god runde med mye spørsmål og svar. Jørgen Sletten i Stillasgruppen trekker frem engasjementet i produksjonsavdelingen som avgjørende for at prosjektet går så bra som det gjør. Samtidig legger han ikke skjul på at det kreves mye fra ledelsen, og at Lean ikke er et ferdig-produkt en kan kjøpe uten stor egeninnsats.


Foto: Kjell Larsen. Stillasgruppen visualiserer sitt lean-arbeid.

De fremmøte fikk med egne øyne se noen konkrete eksempler på endringer som er gjort hos Stillasgruppen; som pedagogiske tavler hvor det registreres mål, avvik og produksjonsplaner, og før og etter bilder fra produksjonslokalene - etter rydding, sortering og tydeligere merking.

Oppsummering så langt fra lean- coach, Tom Helgesen i Jmac Scandinavia, og resultatvurdering fra Thorvald Gundersen i Polytec ligger på medlemsportalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar